Limba de porc cu măsline și lămâie |
Azi vorbim despre limbi. De porc, pentru a face fericite și doamnele care proclamă că bărbații sunt porci. Limba, acest organ păcătos, capabil să dezlănțuie deopotrivă războaie și plăceri devastatoare, își va găsi azi o întrebuințare mai domestică, dar nu mai puțin delicioasă. Și pentru că cele mai bune limbi sunt cele care tac și fac, să trecem la treabă:
Ce ne trebuie:
- 1 kg limbi de porc
- 2 lămâi
- 300 g de măsline negre
- 2 cepe mari
- 2 linguri de făină
- 1/2 kg de roșii decojote și tăiate cubulețe (sau nimicite la blender)
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură rasă de oregano
- 1 pahar cu vin alb sec
- 2 foi de dafin
- piper
Cum o facem:
- pentru început, punem limbile la fiert pentru aproximativ 2 ore, îndepărtând din când în când spuma
- scoatem limba (din oală) și o lăsăm puțin să se răcorească, păstrând supa rezultată din fierberea ei
Limbile fierte |
- îndepărtăm pielea (dacă limba e bine fiartă, ar trebui să se desprindă ușor)
- curățăm și tocăm cepele (pentru o cosistență mai simandicoasă a sosului, dăm cepele prin blender/răzătoare)
- parcăm ceapa și limbile într-o tigaie suficient de largă și adâncă și le perpelim puțin în uleiul de măsline, până se aurește ceapa
Limbile perpelite cu ceapă |
- adăugăm făina și o rumenim ușor și pe ea
- stingem cu supa în care au fiert limbile, apoi adăugăm măslinele, vinul, roșiile, oregano, foile de dafin și o lămâie tăiată rondele
- lăsăm să fiarbă acoperit până când sosul scade suficient (cam o jumătate de oră)
- potrivim de sare și piper, gustând însă în prealabil, pentru că măslinele și-au adus și ele contribuția de sare
- servim cu o garnitură de pilaf cu legume, pilaf sârbesc, orez chinezesc sau paste și cu felii din cea de-a doua lămâie la dispoziția mesenilor, pentru ale putea stoarce după gust.
Poftă bună!
Am sa incerc azi reteta, daca o sa iasa buna ,,,,, soer sa iasa ,
RăspundețiȘtergere