Plachie de crap la cuptor |
Eu am folosit 6 medalioane de crap
pescuit în raionul din spate al hipermarket-ului de lângă casă, dar pe
criza asta merge orice găsești prin juvelnic, pește proaspăt de apă
dulce să fie.
Ce ne trebuie pentru o plachie de crap :
- 2 kg de crap
- 4 – 6 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- 1/2 kg de roșii
- 2 linguri de bulion
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- cimbru
- mentă verde
- 1 cană cu vin alb sec
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lămâie
Cum facem plachia de crap:
- curățăm ceapa, o tăiem rondele și o așezăm pe fundul unei tăvi termorezistente, ca pat pentru pește
Ceapa pantru plachie |
- punem peștele pe patul de ceapă și îl condimentăm (piperul se folosește cu multă generozitate)
Punem crapul peste ceapă |
- adăugăm peste pește usturoiul curățat și tăiat felii, roșiile despielițate și tăiate felii sau date prin blender, bulionul diluat într-o cană cu apă și vinul
Crapul se bălăcește în sos |
- dăm la cuptor și din când în când îl mai stropim cu sos
- la servire presărăm deasupra pătrunjel proaspăt tocat și lăsăm 1 – 2 felii de lămâie pe farfurie la dispoziția meseanului
- musafirii ale căror soții posedă permis de conducere pot servi la masă un pahar cu vin alb, preferabil sec.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu