vineri, 22 martie 2013

Plachie de crap la cuptor

Plachie de peste la cuptor
Plachie de crap la cuptor
Plachia este o modalitate foarte sănătoasă și gustoasă de a găti peștele, pentru că nu se folosește ulei, iar legumele vin să completeze atât gustul, cât și calitățile nutritive ale preparatului.

Eu am folosit 6 medalioane de crap pescuit în raionul din spate al hipermarket-ului de lângă casă, dar pe criza asta merge orice găsești prin juvelnic, pește proaspăt de apă dulce să fie.
Ce ne trebuie pentru o plachie de crap :
  • 2 kg de crap
  • 4 – 6 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 kg de roșii
  • 2 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • mentă verde
  • 1 cană cu vin alb sec
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lămâie
Cum facem plachia de crap:
  • curățăm ceapa, o tăiem rondele și o așezăm pe fundul unei tăvi termorezistente, ca pat pentru pește

Plachie de peste la cuptor 1
Ceapa pantru plachie
  • punem peștele pe patul de ceapă și îl condimentăm (piperul se folosește cu multă generozitate)
Plachie de peste la cuptor 2
Punem crapul peste ceapă
  • adăugăm peste pește usturoiul curățat și tăiat felii, roșiile despielițate și tăiate felii sau date prin blender, bulionul diluat într-o cană cu apă și vinul

Plachie de peste la cuptor
Crapul se bălăcește în sos
  • dăm la cuptor și din când în când îl mai stropim cu sos
  • la servire presărăm deasupra pătrunjel proaspăt tocat și lăsăm 1 – 2 felii de lămâie pe farfurie la dispoziția meseanului
  •  musafirii ale căror soții posedă permis de conducere pot servi la masă un pahar cu vin alb, preferabil sec.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu