|
Pește la cuptor în sos de smântână |
Care să fie oare legătura între 4 litri de vin, o rețetă secretă delicioasă, prietenie și proprietarul unei pensiuni din Munții Apuseni? Simplu! Legătura e gâtul uscat la proprietarului, care a transformat cei 4 litri de vin într-o prietenie atât de sinceră încât a determinat împărtășirea acestei rețete de pește la cuptor în sos de smântână:
Ce ne trebuie:
- 1 kg fileuri de pește
- 1 ceapă
- 1 cană cu vin alb sec
- 1 cană cu smântână
- 1 lămâie
- 1 lingură de tarhon
- 1 linguriță de mentă uscată mărunțită
- 3 linguri de făină
- 1 lingură de piper
- 1 linguriță de sare
- ulei
- cașcaval ras
Cum facem peștele la cuptor în sos de smântână:
- curățăm ceapa și o tocăm mărunt
- amestecăm într-un bol făina, piperul și sarea, în cantitățile susmenționate
- tăvălim fileurile de pește prin acest mix și le prăjim scurt în ulei, apoi le scoatem și le parcăm într-o tavă termorezistentă
|
Peștele se perpelește în tigaie |
- călim ceapa în ulei până devine translucidă, apoi adăugăm vinul, menta, tarhonul, coaja rasă de lămâie și zeama de lămăie
|
Ceapa pentru sosul minune |
- după ce acest amestec minune fierbe 10 minute, stingem focul și îl lăsăm puțin să se răcorescă
|
Sosul așteaptă smântâna |
- amestecăm compoziția cu smântâna și pasăm sosul la blender
- adăugăm sosul peste pește în tavă și presărăm cașcavalul ras deasupra
|
Cașcavalul ras se va rumeni peste pește |
- băgăm într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade și lăsăm cam 30 de minute până se rumenește frumos, stropind din când în cănd peștele cu sos
- servim alături de o garnitură de cartofi natur, orez sau paste, iar dacă ne permite situația, ne putem răsfăța și cu un pahar de vin alb sec
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu