miercuri, 27 februarie 2013

Pește la cuptor în sos de smântână

Pește la cuptor în sos de smântână
Care să fie oare legătura între 4 litri de vin, o rețetă secretă delicioasă, prietenie și proprietarul unei pensiuni din Munții Apuseni? Simplu! Legătura e gâtul uscat la proprietarului, care a transformat cei 4 litri de vin într-o prietenie atât de sinceră încât a determinat împărtășirea acestei rețete de pește la cuptor în sos de smântână:

Ce ne trebuie:
  • 1 kg fileuri de pește
  • 1 ceapă
  • 1 cană cu vin alb sec
  • 1 cană cu smântână
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de tarhon
  • 1 linguriță de mentă uscată mărunțită
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură de piper
  • 1 linguriță de sare
  • ulei
  • cașcaval ras
Cum facem peștele la cuptor în sos de smântână:
  • curățăm ceapa și o tocăm mărunt
  • amestecăm într-un bol făina, piperul și sarea, în cantitățile susmenționate
  • tăvălim fileurile de pește prin acest mix și le prăjim scurt în ulei, apoi le scoatem și le parcăm într-o tavă termorezistentă

Pește în sos de smântână la cuptor
Peștele se perpelește în tigaie
  • călim ceapa în ulei până devine translucidă, apoi adăugăm vinul, menta, tarhonul, coaja rasă de lămâie și zeama de lămăie

Pește cu sos de smântână și lamaie
Ceapa pentru sosul minune
  • după ce acest amestec minune fierbe 10 minute, stingem focul și îl lăsăm puțin să se răcorescă

Pește la cuptor în sos de lamaie
Sosul așteaptă smântâna
  • amestecăm compoziția cu smântâna și pasăm sosul la blender
  • adăugăm sosul peste pește în tavă și presărăm cașcavalul ras deasupra

Pește la cuptor delicios
Cașcavalul ras se va rumeni peste pește
  • băgăm într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade și lăsăm cam 30 de minute până se rumenește frumos, stropind din când în cănd peștele cu sos
  • servim alături de o garnitură de cartofi natur, orez sau paste, iar dacă ne permite situația, ne putem răsfăța și cu un pahar de vin alb sec
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu