Miel la cuptor cu usturoi și vin |
Ce ne trebuie:
- 1 ciosvârtă de miel (eu am avut o pulpiță, un nai și un țambal)
- 1 căpățână de usturoi
- 2 căni cu vin roșu, sec
- 1 linguriță de tarhon
- 1 linguriță de rozmarin
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță de coriandru
- 1 linguriță de maghiran
- 1 linguriță de piper negru boabe
- 1 linguriță de piper verde boabe
- 1 lămâie
- 6 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare
Ce-i facem mielului:
- curățăm usturoiul, iar 3 căței îi tăiem felii pe lung, astfel încât să obținem niște gloanțe de calibru mai mic – cu ele vom împăna mai lesne mielul
- executăm împănarea, folosind în acest scop un cuțit cu vârful bine ascuțit
Mielul împănat |
- restul cățeilor de usturoi îi zdrobim împreună cu coriandrul și boabele de piper, apoi adăugăm 3 linguri de ulei, sarea, zeama de la lămâie, tarhonul, cimbrul, rozmarinul și maghiranul
Crema minune |
- ungem tava cu restul de 3 linguri de ulei, apoi punem în ea mielul și îi aplicăm crema minune obținută prin amestecarea ingredientelor de mai sus – rezultatul e garantat – adio riduri
Mielul îmbălsămat |
- lăsăm mielul o oră la frigider, astfel încât crema minune să-și facă efectul, apoi adăugăm vinul, acoperim cu folie de aluminiu și-l băgăm pentru o oră la cuptor, la 180 de grade
Mielul gata de cuptor |
- după o oră, întoarcem mielul pe partea cealaltă și-l mai băgăm încă o oră, tot sub folie, la aceeași temperatură
- în acest timp pregătim garnitura – cartofii piure sau natur merg foarte bine lângă fripturica asta.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu