miercuri, 21 noiembrie 2012

Ciorba de perișoare

Ciorba cu perisoare
Ciorba de perișoare

Problema de bază în cea ce privește ciorba de perișoare este să convingi pe altcineva din familie să curețe mașina de tocat carnea (prin metoda „Hai, nevastă, că și ție ți-a plăcut când ți-am făcut eu pana la mașină...). În rest, e o mâncare rapidă, gustoasă și ușor de preparat.
Ce ne trebuie:
  • 1 kg de carne de tocată de porc (pentru a ști ce dai familiei tale să mănânce, toacă personal carnea, apoi procedează după metoda descrisă mai sus pentru ca mașina de spălat să se spele ușor)
  • 1 felie de pâine
  • 100 g de orez
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă mare sau 2 ce puțe mici
  • 1/2 kg de roșii
  • 1 păstârnac
  • 1/4 țelină
  • 1 morcov
  • piper negru măcinat
  • 1 legătură de leuștean
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 litru de bo
  • 2 - 3 litri de supă secretă (opțional)   
Mod de operare:
  • tocăm mărunt ceapa, mărarul și pătrunjelul
  • dăm prin mașina de tocat carnea, apoi felia de pâine înmuiată în apă și stoarsă bine 
  • adăugăm 2 linguri de ulei, oul, orezul, 1/2 din cantitatea de ceapă, mărarul, pătrunjelul, sare, piper cu generozitate și omogenizăm foarte bine

Ciorba cu perisoare 1
Ingredientele pentru amestecul de perișoare
  • curățăm morcovul, păstârnacul, țelina și le dăm prin răzătoare, după care le călim în ulei

Ciorba cu perisoare
Legumele pentru ciorba de perișoare
  • dăm prin blender roșiile, apoi le punem la fiert alături de morcov, păstârnac, țelină, ceapă și 3 litri de apă și/sau supă secretă, într-o oală încăpătoare
  • formăm manual ghiulele de dimensiunea unei nuci din amestecul exploziv realizat artizanal mai devreme, pe care le plantăm în ciorbă, să fiarbă și ele cam 45 de minute

Ciorba cu perisoare 2
Pluton de perișoare
  • fierbem separat borșul
  • adăugăm borșul, mai lăsăm să dea un clocot, apoi oprim focul și adăugăm leușteanul proaspăt tocat
  • servim, după gustul fiecăruia, cu smântână și ardei iute 
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu