vineri, 31 mai 2013

Fructe de mare Efect

Fructe de mare marinate
Fructe de mare Efect
Printre măsurile pe care e bine să le luăm spre a trece cu bine și cât mai puțin disconfort prin caniculă este și adaptarea alimentației. Această mâncare rece cu fructe de mare va constitui o masă de prânz sau o gustare la serviciu ușoară și răcoritoare.
Ingrediente:
  • 1 kg fructe de mare
  • 1 bucată lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 6 căței de usturoi
  • 1 cană cu vin alb sec
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • chili
Operațiuni:
  • Călim fructele de mare împreună cu usturoiul tocat mărunt și puțin praf de chili
  • Când se evaporă zeama lăsată de acestea, adăugăm vinul și lăsăm până se evaporă și acesta

Fructe de mare în zeama de lamaie
Fructele de mare trag aroma vinului
  • Separat pregătim un sos din zeama de la lămâie cu ulei de măsline, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper.
  • Amestecăm fructele de mare cu sosul foarte bine, apoi lăsăm compoziţia la rece timp de cel puțin 8 ore înainte de a fi servită.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu