sâmbătă, 1 iunie 2013

Salată de fructe de mare cu farfalle

Salată de fructe de mare cu paste
Salata de fructe de mare cu farfalle
Salata de fructe de mare și paste este o gustare sănătoasă, sățioasă și răcoroasă, care se pretează foarte bine zilelor călduroase de vară. Tulpinile de țelină constituie ingredientul secret al acestei bunătăți și dau o notă deosebită de prospețime salatei.
Ce ne trebuie pentru salata de fructe de mare cu paste:
  • 1 kg fructe de mare
  • 500 g paste scurte (farfalle se potrivesc cel mai bine, mai ales datorită aspectului deosebit)
  • 1 ceapă
  • 1/2 kg de roșii
  • 1 lingură de bulion
  • 7 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de busuioc
  • ulei
  • sare
  • 1 cană de maioneză
  • 50 ml oțet din vin
  • 1 lingură de pastă de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 1 tulpină de țelină
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță de zahăr
Cum facem salata de fructe de mare cu paste:
  • curățăm și tocăm mărunt ceapa și 3 căței de usturoi
  • dăm roșiile prin blender
  • călim în ulei ceapa și usturoiul tocate

Salată de fructe de mare racoritoare
Ceapa și usturoiul la călit
  • adăugăm roșiile, bulionul, busuiocul, oregano, sare și piper, apoi, când ajung la temperatura de fierbere, facem focul mic, acoperim și lăsăm la fiert 20 de minute

Salată de fructe de mare delicioasa
Seamănă cu sosul de pizza
  • fierbem fructele de mare în apă, împreună cu oțetul, foile de dafin și puțină sare, timp de 5 minute, apoi le scurgem, îndepărtăm foile de dafin și le lăsăm să se răcorească

Salată de fructe de mare gustoasa
Fructele de mare la fiert
  • zdrobim cei 4 căței de usturoi rămași și amestecăm pasta rezultată cu zeama de lămâie, maioneza, sosul de roșii răcit în prealabil, zahărul, pasta de ardei iute, sare și piper
  • fierbem pastele al dente
  • cât timp fierb pastele, tăiem rondele tulpina de țelină și tocăm pătrunjelul
  • scurgem pastele și le amestecăm cu fructele de mare, sosul, tulpina de țelină și pătrunjelul

Salată de fructe de mare meserie
Fructele de mare amestecate cu sosul
  • dăm la rece pentru cel puțin 2 ore, timp în care fie instituim un post temporar de pază, fie facem o pândă, căci hoții colcăie și riscăm să găsim castronul lustruit dacă nu luăm măsuri din timp. Ultima oară când am făcut salata asta, am reușit o prindere în flagrant ca-n manuale:
Flagrant la salata cu fructe de mare
Flagrant la fructe de mare cu farfalle
Prindere in flagrant reusita
Făptuitorul prins în flagrant
Poftă bună!

2 comentarii: