duminică, 9 iunie 2013

Pilaf sârbesc

Orez sarbesc
Pilaf sârbesc
Pilaful sârbesc reprezintă culmea violenței în bucătărie, materializarea extremă a expresiei „te fac pilaf” asupra tuturor ingredientelor din lista de mai jos :) . Pilaful sărbesc poate fi halit singurel de vegetarieni sau de persoanele aflate în post, indiferent de felul postului (religios, de pază etc.), sau poate servi drept garnitură preparatelor din carne: curcan la cuptor, vițel Stroganoff, vițel la cuptor sau alte minunății. Eu l-am servit lângă o tocăniță din pipote și inimi de curcan, improvizată de nevoie, că aveam cod galben de vânt puternic în frigider.
Ce ne trebuie pentru pilaful sârbesc:
  • 2 căni de orez
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 5 roșii
  • 2 morcovi
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 litri de supă secretă
  • sare
  • piper negru măcinat
  • boia de ardei iute
  • 1 linguriță cu pastă de ardei iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
Cum facem pilaful sârbesc:
  • în aceeași notă agresivă în care am început acestă mâncare, tocăm aproape tot ce prindem: mărarul, pătrunjelul, ceapa, ardeii, roșiile și morcovii
  • călim în ulei ceapa, apoi adăugăm ardeii grași și morcovul și le lăsăm și pe ele să se călească

Pilaf cu legume
Ceapa pentru pilaful sârbesc
Orez sârbesc
Adăugăm la călit legumele
  • adăugăm roșiile, boiaua, usturoiul zdrobit și orezul, omogenizăm și, după ce amestecul mai stă pe foc cam 5 minute, punem supa și facem focul mic

Pilaf de orez
Amestecăm în balastru
  • după încă vreo 5 minute, este rândul pastei de ardei iute să-și aducă contribuția la minunea din tigaie

Te fuck pilaf sarbesc
Fierbem până scade zeama
  • lăsăm la fiert la foc mic, amestecând din când în când, să nu se prindă orezul că-l facem pilaf, iar atunci când zeama a scăzut suficient iar orezului i s-au umflat mușchii pe el, stingem focul, potrivim de sare și piper, apoi adăugăm mărarul și pătrunjelul.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu