Salata de ton |
Sper că vei reuși să depășești fără probleme de sănătate zilele astea caniculare, în care temperaturile extreme ne afectează pe toate planurile, inclusiv cub aspectul poftei de mâncare. Pentru a face față caniculei, trebuie să limităm timpul petrecut în compania aragazului și să ne adaptăm meniul, astfel încât să nu solicităm suplimentar organismul - de pildă, în locul tradiționalului autosabotaj cu mititei și bere, vom alege o salată de ton cu limonadă.
Ce ne trebuie pentru salata de ton:
- o salată
- 4 roșii
- 2 conserve de ton, preferabil în apă
- 2 ouă de găină sau 8 ouă de prepeliță fierte tari
- 1 conservă de porumb
- 1 ceapă roșie
- 1 pumn de măsline negre, rondele
- 2 linguri de iaurt
- 1 lingură de maioneză
- 1 lămâie
- sare
- piper
- ulei de măsline
Cum o facem:
- spălăm salata frunză cu frunză, apoi rupem frunzele bucățele, astfel încât să le putem ulterior amesteca ușor
- curățăm și tocăm ceapa roșie peștișori, apoi o adăugăm peste salată într-un bol suficient de încăpător
- tăiem roșiile felii și le punem și pe ele în bol
- adăugăm tonul (dacă n-ai găsit decât ton în ulei, scurge bine uleiul), măslinele, ouăle răcite și tăiate rondele și porumbul
- scurgem fără milă lămâia peste salată
- o punem de un dressing: amestecăm într-un castronel iaurtul, maioneza, puțin ulei de măsline, sare și piper
- adăugăm dressingul peste salată, amestecăm până amețesc de tot toate ingredientele, apoi dăm la rece un sfert de oră
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu