vineri, 6 iulie 2012

Salata de ton anticaniculă

Salata anticanicula de ton
Salata de ton
Sper că vei reuși să depășești fără probleme de sănătate zilele astea caniculare, în care temperaturile extreme ne afectează pe toate planurile, inclusiv cub aspectul poftei de mâncare. Pentru a face față caniculei, trebuie să limităm timpul petrecut în compania aragazului și să ne adaptăm meniul, astfel încât să nu solicităm suplimentar organismul - de pildă, în locul tradiționalului autosabotaj cu mititei și bere, vom alege o salată de ton cu limonadă.
Ce ne trebuie pentru salata de ton:
  • o salată
  • 4 roșii
  • 2 conserve de ton, preferabil în apă
  • 2 ouă de găină sau 8 ouă de prepeliță fierte tari
  • 1 conservă de porumb
  • 1 ceapă roșie
  • 1 pumn de măsline negre, rondele
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 lingură de maioneză
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
Cum o facem:
  • spălăm salata frunză cu frunză, apoi rupem frunzele bucățele, astfel încât să le putem ulterior amesteca ușor
  • curățăm și tocăm ceapa roșie peștișori, apoi o adăugăm peste salată într-un bol suficient de încăpător
  • tăiem roșiile felii și le punem și pe ele în bol
  • adăugăm tonul (dacă n-ai găsit decât ton în ulei, scurge bine uleiul), măslinele, ouăle răcite și tăiate rondele și porumbul
  • scurgem fără milă lămâia peste salată
  • o punem de un dressing: amestecăm într-un castronel iaurtul, maioneza, puțin ulei de măsline, sare și piper
  • adăugăm dressingul peste salată, amestecăm până amețesc de tot toate ingredientele, apoi dăm la rece un sfert de oră
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu