Piept de pui la cuptor a la Sălăjan |
Ce ne trebuie:
- 2 - 3 piepți de pui
- jumătate de litru de lapte
- 10 căței de usturoi
- juma' de kil de roșii
- oregano
- busuioc
- o legătură de pătrunjel
- cașcaval sau mozzarella
- sare
- piper
- chili
- tăiem pieptul de pui cubulețe și apoi în înecăm în lapte și-l lăsăm la rece pentru câteva ore
Pieptul de pui îmbăiat în lapte |
- curățăm și tăiem felii usturoiul
- dăm roșiile prin blender
- călim usturoiul în puțin ulei, apoi adăugăm roșiile și condimentăm cu busuioc, oregano, piper, chili și sare
- mai lăsăm puțin pe foc, să se perpelească și roșiile
- așezăm cubulețele de pui într-un vas termorezistent, într-un singur strat
Pieptul de pui parcat în tavă |
- adăugăm peste pui 3/4 din sosul de roșii
- presărăm deasupra un strat uniform și dens de cașcaval ras
Cașcaval ras presărat peste sos |
- punem restul de sos de roșii deasupra, apoi băgăm la cuptor și lăsăm până se rumenește frumos
Sosul de roșii distribuit uniform |
- scoatem tava din cuptor, presărăm deasupra pătrunjelul proaspăt tocat, apoi lăsăm puțin la răcit, să se porționeze mai ușor.
Poftă bună!
de vis, am facut!
RăspundețiȘtergere