duminică, 14 octombrie 2012

Supa crema de ciuperci

Supa de ciuperci crema
Supa cremă de ciuperci

Ce să vă povestesc eu despre supa cremă de ciuperci? Să vă spun că e paradoxal de gustoasă și de consistentă pentru o supă fără carne, că se mănâncă cu crutoane și că face casă bună cu o lingură de smântână? Mai bine hai să o preparăm și s-o mâncăm, iar apoi ne vom da cu părerea în cunoștință de cauză și sătui pe deasupra.

Ce ne trebuie:
  • 500 g de ciuperci
  • o jumătate de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 litru de supă de pui
  • 1 cartof mare sau 2 mai mici
  • 50 g de unt
  • 1 cană cu lapte
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 200 g de smântână
  • crutoane de pâine
  • sare
  • piper 
Cum o facem:
  • curățăm țelina și rădăcina de pătrunjel și le dăm prin răzătoare, apoi le punem la fiert în supa de pui, împreună cu ceapa, curățată și tăiată sferturi
  • spălăm ciupercile și le tăiem felii, apoi le călim în unt
  • curățăm cartoful și-l tăiem cubulețe, după care îl punem și pe el la fiert, împreună cu legumele, în supa de pui
  • când ciupercile se înmoaie și scade zeama pe care au lăsat-o în tigaie, le basculăm în oala cu supă și lăsăm totul să fiarbă bine
  • mixăm supa la blenderul robotului de bucătărie, apoi adăugăm laptele, sarea și piperul
  • mai punem supa puțin pe foc, să mai dea un clocot și să se mai îngroașe nițel, timp în care tocăm mărunt pătrunjelul
  • prăjim crutoanele de pâine în puțin ulei, alături de usturoiul pisat
  • servim supa fierbinte, cu câte o lingură de smântână, crutoane de pâine și pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra. 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu