Supa cremă de ciuperci |
Ce să vă povestesc eu despre supa cremă de ciuperci? Să vă spun că e paradoxal de gustoasă și de consistentă pentru o supă fără carne, că se mănâncă cu crutoane și că face casă bună cu o lingură de smântână? Mai bine hai să o preparăm și s-o mâncăm, iar apoi ne vom da cu părerea în cunoștință de cauză și sătui pe deasupra.
Ce ne trebuie:
- 500 g de ciuperci
- o jumătate de țelină
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 litru de supă de pui
- 1 cartof mare sau 2 mai mici
- 50 g de unt
- 1 cană cu lapte
- 4 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 200 g de smântână
- crutoane de pâine
- sare
- piper
Cum o facem:
- curățăm țelina și rădăcina de pătrunjel și le dăm prin răzătoare, apoi le punem la fiert în supa de pui, împreună cu ceapa, curățată și tăiată sferturi
- spălăm ciupercile și le tăiem felii, apoi le călim în unt
- curățăm cartoful și-l tăiem cubulețe, după care îl punem și pe el la fiert, împreună cu legumele, în supa de pui
- când ciupercile se înmoaie și scade zeama pe care au lăsat-o în tigaie, le basculăm în oala cu supă și lăsăm totul să fiarbă bine
- mixăm supa la blenderul robotului de bucătărie, apoi adăugăm laptele, sarea și piperul
- mai punem supa puțin pe foc, să mai dea un clocot și să se mai îngroașe nițel, timp în care tocăm mărunt pătrunjelul
- prăjim crutoanele de pâine în puțin ulei, alături de usturoiul pisat
- servim supa fierbinte, cu câte o lingură de smântână, crutoane de pâine și pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu