|
Varianta de prezentare „Victor Ponta” |
Dacă ești curcan, cea mai bună metodă, pentru a dezvolta un ficat bine crescut, este prestarea frecventă a turelor de noapte, urmate de o Motorola dată pe gât la 7 dimineața. Așa poți fi sigur că șefii care îți mănâncă ficații, vor avea parte de o masă îmbelșugată.
Dincolo de elucubrațiile mele folozofico-gastronomice, pateul de casă, din ficat de curcan, iepure, rață, gâscă sau porc, constituie în mod clar o alternativă mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât amestecul de E-uri, coloranți, conservanți, emulsie de șorici sau uleiuri vegetale cu vagi urme de ficat pe care-l găsești în conservele din comerț. Să mai amintim că pateul de casă poate fi conservat prin fierbere în bain-marie? Hai mai întâi să-l preparăm.
Ce ne trebuie:
- 1 kg de ficat de curcan
- 300 g de ciuperci
- 200 g de unt
- 7 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 cană cu vin demisec
- 6 ouă fierte tari
- ienibahăr
- sare
- piper
Cum facem pateul din ficat de curcan cu ciuperci:
- curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul
- curățăm și tăiem felii ciupercile
- sotăm în 50 g de unt ceapa și usturoiul, într-o tigaie adâncă și încăpătoare
|
Aici începe aroma pateului de casă |
- adăugăm ficățeii și îi călim și pe ei pe toate părțile
|
Ficații pentru pateul cu ciuperci |
- punem în tigaie și ciupercile
- când zeama lăsată de ciuperci a scăzut, adăugăm vinul
|
Vinul desăvârșește gustul pateului |
- separat, fierbem ouăle tari
- când scade tot lichidul din tigaie, stingem focul și recuperăm o jumătate din cantitatea de ciuperci, pe care le tocăm mărunt și le lăsăm să aștepte cu sufletul la gură deznodământul poveștii
- mutăm conținutul tigăii în vasul mixer-ului, adăugăm restul de unt și gălbenușurile de ou, sarea, piperul și puțin ienibahăr, apoi dezlănțuim Jihadul până când toate ingredientele devin o pastă omogenă
|
Jihadul din mixer |
- adăugăm ciupercile pe care le-am tocat separat și le amestecăm manual, astfel încât să ne bucurăm când le găsim prin pateu
- punem în borcane și sterilizăm în bain-marie, să moară hiper-market-urile de faliment și de ciudă că noi avem conserve sănătoase de pateu, incomparabil mai gustoase decât porcăriile pe care le vând ei.
- dacă ne rămâne compoziție, putem umple albușurile de la ouăle pe care le-am fiert, pentru a ne surprinde soția cu o prezentare de efect la micul dejun.
Poftă bună!
FOARTE TARE RETETA SI ORIGINALA...NATURAL PE CAT SE POATE . BRAVO ! FELICITARI SINCERE ! CHIAR SA MOARA ....DE CIUDA !!!!
RăspundețiȘtergere