Ficăței de curcan la cuptor |
Nu știu de unde provine expresia „Îți mănânc ficații”, însă ori de câte ori o aud, mă gândesc că nu se poate face asta așa, pur și simplu. Eventual, ai putea încerca ceva cam în halul asta:
Ce ne trebuie:
- 1 kg ficăței de curcan (poți folosi și ficăței de pui, însă curcanul e mult mai sănătos și mai gustos)
- 1 pahar cu lapte
- 2 ce puțe mici sau una mare
- 1 lingură de ulei
- 10 căței de usturoi
- 1 lingură de boia dulce
- 2 foi de dafin
- 2 linguri de smântână (opțional)
- piper
- sare
Cum procedăm:
- speli bine ficățeii și îi parchezi într-o tavă sau într-un vas termorezistent, după care le torni în cap conținutul unui pahar plin cu lapte
Ficățeii fac baie în lapte |
- tai ceapa solzișori și o călești puțin în ulei
Călim ceapa pentru ficaței |
- pui ceapa, boiaua și foile de dafin peste ficăței, apoi amesteci ingredientele
Ingredientele adăugate peste ficăței |
- bagi la cuptor, la foc mediu, timp de o jumătate de oră. După primul sfert de oră, mai amesteci o lecuță sau o țâră, în funcție de regiunea din care provii
Ficateii de curcan în sos |
- adaugi usturoiul zdrobit, piper, sare și, dacă nu ești la slăbire, 2 linguri de smântână, amesteci iar și mai dai la cuptor încă 10 minute, timp în care pui de mămăligă.
Important! NU pune sare la ficăței până nu sunt făcuți, pentru că se întăresc. Sarea se adaugă așa cum am văzut mai sus, după 30 de minute în care ficățeii se fac la cuptor, pentru a rămâne fragezi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu