vineri, 26 octombrie 2012

Curcan la cuptor în sos de muștar și vin

Curcan la cuptor cu sos de mustar si vin
Curcan la cuptor în sos de muștar și vin

Curcanul la cuptor în sos de muștar și vin l-am întâlnit, într-o variantă asemănătoare dar, cu siguranță, cel puțin la fel de gustoasă, pe blogul Corneliei. Bine, curcanii sunt peste tot, spre siguranța contribuabilului și a traficului rutier, dar combinația asta cu 3 feluri de muștar și vin alb n-o găsești pe toate drumurile, așa că trebuie s-o încerci neapărat.
Ce ne trebuie:
  • 2 bulane de curcan (pe cârcă)
  • 500 ml (2 căni) de vin alb sec
  • 2 linguri muștar clasic
  • 2 linguri muștar cu hrean
  • 2 linguri pastă de muștar boabe (dacă nu găsești dintr-asta, pune muștar clasic în loc, că nu explodează)
  • piper negru măcinat
  • maghiran
  • cimbru
  • rozmarin praf
  • rozmarin crenguțe
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • piper     
Ce prestăm:
  • amestecăm muștarul, cimbrul, maghiranul, praful de rozmarin, vinul, sarea și piperul
  • submersionăm curcanul în sosul obținut mai sus și punem la fezandat la rece cam 2 ore

Curcan la cuptor cu sos de mustar si vin 1
Curcan în sos de muștar și vin
  • între timp, curățăm usturoiul și tăiem felii jumătate din cantitate
  • scoatem curcanul din baițul în care s-a marinat și-l parcăm într-o tavă sau într-un vas termorezistent
  • practicăm incizii în curcan cu un obiect tăietor înțepător (cuțit cu vârf), în care îndesăm bucățile de usturoi și ace de rozmarin
  • adăugăm peste carne sosul în care s-a marinat 
  • acoperim cu folie de aluminiu sau capac și băgăm la cuptor pentru o oră și jumătate
  • la expirarea timpului, îndepărtăm folia/capacul, adăugăm restul de usturoi zdrobit și mai băgăm la cuptor încă o jumătate de oră, de data asta descoperit, să se rumenească frumos 
Curcan la cuptor in sos de mustar si vin 2
Curcanul rumenit frumos
  • servim cu o garnitură de cartofi copți, natur sau piure, sau chiar orez, împreună cu un pahar de vin alb sec.
Poftă bună! 

Un comentariu:

  1. Ceea ce tu faci reprezintă instigare și complicitate la CRIMĂ. E o rușine pentru internetul românesc că exiști și înveți oamenii să mănânce CADAVRE. Toate aceste animale nevinovate au fost ucise prin DECAPITARE pentru a ajunge în farfuria ta! Rușine!

    RăspundețiȘtergere