Curcan la cuptor în sos de muștar și vin |
Curcanul la cuptor în sos de muștar și vin l-am întâlnit, într-o variantă asemănătoare dar, cu siguranță, cel puțin la fel de gustoasă, pe blogul Corneliei. Bine, curcanii sunt peste tot, spre siguranța contribuabilului și a traficului rutier, dar combinația asta cu 3 feluri de muștar și vin alb n-o găsești pe toate drumurile, așa că trebuie s-o încerci neapărat.
Ce ne trebuie:
- 2 bulane de curcan (pe cârcă)
- 500 ml (2 căni) de vin alb sec
- 2 linguri muștar clasic
- 2 linguri muștar cu hrean
- 2 linguri pastă de muștar boabe (dacă nu găsești dintr-asta, pune muștar clasic în loc, că nu explodează)
- piper negru măcinat
- maghiran
- cimbru
- rozmarin praf
- rozmarin crenguțe
- 1 căpățână de usturoi
- sare
- piper
Ce prestăm:
- amestecăm muștarul, cimbrul, maghiranul, praful de rozmarin, vinul, sarea și piperul
- submersionăm curcanul în sosul obținut mai sus și punem la fezandat la rece cam 2 ore
Curcan în sos de muștar și vin |
- între timp, curățăm usturoiul și tăiem felii jumătate din cantitate
- scoatem curcanul din baițul în care s-a marinat și-l parcăm într-o tavă sau într-un vas termorezistent
- practicăm incizii în curcan cu un obiect tăietor înțepător (cuțit cu vârf), în care îndesăm bucățile de usturoi și ace de rozmarin
- adăugăm peste carne sosul în care s-a marinat
- acoperim cu folie de aluminiu sau capac și băgăm la cuptor pentru o oră și jumătate
- la expirarea timpului, îndepărtăm folia/capacul, adăugăm restul de usturoi zdrobit și mai băgăm la cuptor încă o jumătate de oră, de data asta descoperit, să se rumenească frumos
Curcanul rumenit frumos |
- servim cu o garnitură de cartofi copți, natur sau piure, sau chiar orez, împreună cu un pahar de vin alb sec.
Ceea ce tu faci reprezintă instigare și complicitate la CRIMĂ. E o rușine pentru internetul românesc că exiști și înveți oamenii să mănânce CADAVRE. Toate aceste animale nevinovate au fost ucise prin DECAPITARE pentru a ajunge în farfuria ta! Rușine!
RăspundețiȘtergere