sâmbătă, 29 septembrie 2012

Paste cu ton și sos de roșii

Paste cu ton și sos de rosii
Paste cu ton și sos de roșii
Tonul este un pește foarte cumsecade, care, pe lângă că nu se ocupă cu exploatarea femeilor, mai are și calități nutritive deosebite. Cum însă nimic bun nu rămâne nepedepsit, tonul nostru va sfârși nașpa - va fi halit, azi împreună cu paste, de preferat, fusilli.
Să ne pregătim:
  • 500 g de paste
  • 3 conserve de ton, preferabil în apă
  • 2 cepe mici sau una mare
  • 7 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 200 g de măsline negre, preferabil rondele
  • oregano
  • 1/2 kg de roșii proaspete
  • 2 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline (dacă avem conserve de ton în apă)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 50 g de parmezan ras (opțional)
Trecem la treabă:
  • dacă n-am găsit ton în apă, scurgem uleiul din conserve în tigaie, dacă avem ton în apă, punem ulei de măsline
  • dăm roșiile prin blender
  • tocăm mărunt ceapa, ardeiul iute și usturoiul, apoi le călim în ulei

Paste cu ton si sos de rosii 1
Ceapa și usturoiul vor completa gustul sosului de roșii
  • adăugăm roșiile, bulionul, oregano și un pahar cu apă

Paste cu ton si sos de rosii 2
Sosul de roșii așteaptă tonul și pastele
  • cât fierb puțin roșiile, punem la fiert o oală cu apă, o lingură de ulei și una de sare, în care vom face pastele
  • când dă apa în clocot, adăugăm în apă pastele și le fierbem 7 minute
  • cât fierb pastele, adăugăm în tigaie tonul și măslinele, apoi potrivim de sare și piper

Paste cu ton si sos de rosii 3
Tonul și măslinele ajung în sosul de roșii
  • scurgem pastele și le basculăm și pe ele în tigaie, după care le amestecăm și pe ele în povestea asta
  • tocăm pătrunjelul
  • porționăm, coafăm cu pătrunjel și parmezan pe deasupra, apoi băgăm sub nas cât sunt fierbinți, că așa sunt cel mai bune!
Poftă bună!

Un comentariu: