luni, 14 ianuarie 2013

Pulpe de curcan cu afumătură și sos de vișine

Curcan cu afumătură în sos de vișine
Pulpe de curcan cu afumătură și sos de vișine
Azi vei vedea cum, în mod paradoxal, din 2 pulpe de curcan iese un menage a trois, și încă unul foarte reușit – pulpele noastre interacționează într-un mod cu totul inedit și pasional cu afumătura și cu sosul de vișine, finalizând fulminat într-o beție delicioasă a simțurilor.
Ce ne trebuie:
  • 2 pulpe superioare de curcan (toți curcanii pe care i-am văzut până acum aveau fix 2 pulpe superioare, așa că nu va trebui să luam glanda mai multor curcani pentru mâncarea asta)
  • 150 g de afumătură
  • 2 morcovi
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 cană cu vin alb sec
  • 1 borcan de compot de vișine
  • chili
  • rozmarin
  • maghiran
  • mentă
  • piper negru boabe
  • sare
Cum procedăm:
  • după ce decapităm, epilăm, eviscerăm, demontăm curcanul și stabilim destinația părților componente, parcăm pulpele într-un vas termorezistent
  • curățăm și tăiem felii usturoiul
  • tăiem afumătura în bucățele mici
  • înțepăm curcanul și-l împănăm cu feliile de usturoi și bucățelele de afumătură
  • pudrăm frumos cu chili, rozmarin, maghiran, mentă și sare, apoi semănăm în tavă și boabele de piper

Curcan cu afumătură în sos de vișine 1
Curcanul înmiresmat cu mirodenii
  • curățăm ceapa și o tăiem în patru, apoi o punem și pe ea în tavă
  • procedăm la fel și cu morcovii curățați și tăiați rondele

Curcan cu afumătură în sos de vișine 2
Curcanul în tavă lângă legume
  • adăugăm în tavă paharul de vin și un pahar cu apă, apoi acoperim cu folie de aluminiu și dăm o oră la cuptor
  • scoatem folia și mai băgăm 10 minute la cuptor să se rumenească frumos
  • pescuim legumele din tavă și le punem într-o crăticioară
  • tot în crăticioară punem și vișinele, după ce le scoatem sâmburii și bem siropul din compot, firește
  • dăm prin blender, reglând consistența compoziției cu ajutorul câtorva linguri cu sos din tavă
Curcan cu afumătură în sos de vișine 3
Legumele pentru sosul de vișine
Servim împreună cu cine merită, alături de cartofi natur sau piure, ori lângă un orez gătit meseriaș.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu