Pulpe de curcan cu afumătură și sos de vișine |
Azi vei vedea cum, în mod paradoxal, din 2 pulpe de curcan
iese un menage a trois, și încă unul foarte reușit – pulpele noastre
interacționează într-un mod cu totul inedit și pasional cu afumătura și
cu sosul de vișine, finalizând fulminat într-o beție delicioasă a
simțurilor.
Ce ne trebuie:
- 2 pulpe superioare de curcan (toți curcanii pe care i-am văzut până acum aveau fix 2 pulpe superioare, așa că nu va trebui să luam glanda mai multor curcani pentru mâncarea asta)
- 150 g de afumătură
- 2 morcovi
- 5 căței de usturoi
- 1 ceapă mare
- 1 cană cu vin alb sec
- 1 borcan de compot de vișine
- chili
- rozmarin
- maghiran
- mentă
- piper negru boabe
- sare
Cum procedăm:
- după ce decapităm, epilăm, eviscerăm, demontăm curcanul și stabilim destinația părților componente, parcăm pulpele într-un vas termorezistent
- curățăm și tăiem felii usturoiul
- tăiem afumătura în bucățele mici
- înțepăm curcanul și-l împănăm cu feliile de usturoi și bucățelele de afumătură
- pudrăm frumos cu chili, rozmarin, maghiran, mentă și sare, apoi semănăm în tavă și boabele de piper
Curcanul înmiresmat cu mirodenii |
- curățăm ceapa și o tăiem în patru, apoi o punem și pe ea în tavă
- procedăm la fel și cu morcovii curățați și tăiați rondele
Curcanul în tavă lângă legume |
- adăugăm în tavă paharul de vin și un pahar cu apă, apoi acoperim cu folie de aluminiu și dăm o oră la cuptor
- scoatem folia și mai băgăm 10 minute la cuptor să se rumenească frumos
- pescuim legumele din tavă și le punem într-o crăticioară
- tot în crăticioară punem și vișinele, după ce le scoatem sâmburii și bem siropul din compot, firește
- dăm prin blender, reglând consistența compoziției cu ajutorul câtorva linguri cu sos din tavă
Legumele pentru sosul de vișine |
Servim împreună cu cine merită, alături de cartofi natur sau piure, ori lângă un orez gătit meseriaș.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu