Curcan marinat la cuptor |
Iubesc curcanul, deși n-am tendințe zoofile și nici relații intime cu Poliția Română. Mie îmi place să-l bag la cuptor, după ce în prealabil l-am fezandat bine.
Ce ne trebuie:
- 2 bulane de curcan (mă refer la pulpe, cei care s-au gândit la altceva au rămas cu sechele după ce au luat-o pe coajă pe circă, știu ei de ce)
- 100 g sare grunjoasă
- 2 căni cu vin alb sec
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 lingură de cimbru
- 2 foi de dafin
- piper negru boabe
- piper negru măcinat
- 1 căpățână de usturoi
- rozmarin
- 1 gogoșar
- muștar boabe
- 1 morcov
- 1 roșie
Cum îl facem pe curcan:
Faza 1 (marinarea curcanului):
- împănăm bulanele cu jumătate de căpățână de usturoi, bineînțeles, curățat și tăiat felii în prealabil
- submersionăm carnea în apă
- adăugăm 1 cană cu vin, legătura de pătrunjel, o ceapă tăiată în patru, sarea, cimbrul, foile de dafin, piperul boabe
- emitem ordonanță de reținere (punem la rece pentru 24 de ore)
Curcan arestat, gata de marinat |
Faza 2 (coacerea curcanului):
- frecăm pulpele de curcan cu rozmarin și le piperăm cu generozitate
- punem la tavă, alături de morcovul tăiat rondele, gogoșarul, roșia, restul de usturoi și ceapa tăiate felii
- adăugăm muștarul boabe și foile de dafin pe care le pescuim din baiț
Curcan marinat, pregătit de cuptor |
- acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru aproximativ o oră și jumătate (rolul foliei este de a păstra carnea suculentă și a preveni uscarea acesteia în timpul coacerii)
- îndepărtăm folia și mai lăsăm la cuptor un sfert de oră pentru a se rumeni frumos
Curcan marinat scos din cuptor |
- servim alături de orez, cartofi natur, cartofi copți sau piure, alături de cei dragi
Poftă bună!
RETETA ESTE GROZAVA!!! Am s-o pregatesc de CRACIUN.
RăspundețiȘtergere