Inele de calamar în sos de roșii |
Hai să gătim azi niște inele de calamar, dar nu un forma consacrată - inele de calamar pane - ci în sos de roșii, cu garnitură de orez. Ne eschivăm astfel de la o prăjeală anti-siluetă și încercăm ceva nou, gustos și sănătos deopotrivă. Ineditul și exoticul acestei experiențe culinare o recomandă ca o cină romantică, ușoară, pretext pentru un pahar de vin și pentru ce mai vreți voi...
Ce ne trebuie:
- 1 kg de calamar inele
- 1/2 kg de roșii
- 2 linguri de bulion
- 10 căței de usturoi
- 1 ceapă medie
- 1 cană cu vin alb sec
- 1 lămâie
- 1 lingură cu piper negru măcinat
- 1 linguriță cu boia de ardei iute
- 2 linguri de ulei
- busuioc
- sare
- piper
Cum o facem:
- începem etapa pregătitoare prin stoarcerea de zeamă a lămâiei
- punem la fiert inelele de calamar în apă cu sare și zeama de la lămâie
- cât fierbe calamarul (cam 45 de minute, până se înțeapă ușor cu furculița), continuăm etapa pregătitoare și curățăm usturoiul și ceapa, apoi le tocăm mărunt
- dăm roșiile prin blender, cu tot cu coajă, pentru a nu irosi calitățile nutritive ale acesteia
- călim în ulei ceapa și usturoiul
Ceapa și usturoiul așteaptă calamarul |
- scurgem calamarul fiert și-l punem și pe el la rumenit împreună cu ceapa și usturoiul, apoi adăugăm vinul
Inele de calamar la călit |
- după ce mai scade și vinul, adăugăm roșiile, bulionul, piperul, boiaua de ardei iute, sarea și busuiocul
Inele de calamar în sos de roșii |
- mai lăsam puțin la fiert, cam 10 minute, apoi servim cu o garnitură de orez fiert chinezește sau paste
- opțional, putem gusta și un pahar cu vin alb sec, mai ales dacă e pentru o cauză nobilă...
Poftă bună!
un deliciu culinar! arata senzational!
RăspundețiȘtergere