Tocăniță de inimi și pipote |
Unii zic că dragostea începe din inimă, iar alții că trece prin stomac, așa că dacă vrei să fii sigur că halești o mâncare gătită cu dragoste, tocănița de inimi și pipote e alegerea potrivită - poți fi sigur că mustește de corason. Cred că de asta este așa de gustoasă.
Ce ne trebuie:
- 1 kg de pipote și inimi de pasăre (pui, curcan, prepeliță)
- 2 ardei grași
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 cepe mari sau 3 cepuțe mici
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 5 roșii
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 linguriță pastă de ardei iute
- cimbru
- busuioc
- piper
- sare
- 2 linguri de ulei
Cum o facem:
- curățăm ceapa, morcovul, păstârnacul și usturoiul
- tăiem ceapa peștișori, o căpățână de usturoi felii și ardeii cubulețe, apoi dăm morcovul și păstârnacul prin răzătoare
- călim ceapa în ulei până se aurește, apoi adăugăm ardeii, morcovul și păstârnacul și le călim și pe ele
Legumele călite pentru tocăniță |
- adăugăm inimile și pipotele, pe care le perpelim până își schimbă culoarea
Conform cântecului, punem inima pe jar... |
- în acest timp, dăm prin blender roșiile, apoi le punem peste tocăniță, împreună cu bulionul, boiaua de ardei dulce și pasta de ardei iute
Punem roșiile în tocăniță |
- completăm cu apă sau supă de pui și lăsăm la fiert la foc mediu aproximativ o oră, până când carnea e foarte bine fiartă
- în ultimele 10 minute adăugăm restul de usturoi pisat, cimbrul, busuiocul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt
- servim cu mămăligă sau putem încerca alte combinații - de pildă piure de cartofi sau pilaf sârbesc.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu