miercuri, 29 august 2012

Tocăniță de inimi și pipote

Tocanita de pipote si inimi
Tocăniță de inimi și pipote

Unii zic că dragostea începe din inimă, iar alții că trece prin stomac, așa că dacă vrei să fii sigur că halești o mâncare gătită cu dragoste, tocănița de inimi și pipote e alegerea potrivită - poți fi sigur că mustește de corason. Cred că de asta este așa de gustoasă.
Ce ne trebuie:
  • 1 kg de pipote și inimi de pasăre (pui, curcan, prepeliță)
  • 2 ardei grași
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe mari sau 3 cepuțe mici
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5 roșii
  • 1 lingură de bulion
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • 2 linguri de ulei
Cum o facem:
  • curățăm ceapa, morcovul, păstârnacul și usturoiul
  • tăiem ceapa peștișori, o căpățână de usturoi felii și ardeii cubulețe, apoi dăm morcovul și păstârnacul prin răzătoare
  • călim ceapa în ulei până se aurește, apoi adăugăm ardeii, morcovul și păstârnacul și le călim și pe ele
Tocanita de pipote si inimi 1
Tocanita de inimi si pipote 2
Legumele călite pentru tocăniță
  • adăugăm inimile și pipotele, pe care le perpelim până își schimbă culoarea
Tocanita de inimi si pipote 3
Conform cântecului, punem inima pe jar...
  • în acest timp, dăm prin blender roșiile, apoi le punem peste tocăniță, împreună cu bulionul, boiaua de ardei dulce și pasta de ardei iute
Tocanita de inimi si pipote 4
Punem roșiile în tocăniță
  • completăm cu apă sau supă de pui și lăsăm la fiert la foc mediu aproximativ o oră, până când carnea e foarte bine fiartă
  • în ultimele 10 minute adăugăm restul de usturoi pisat, cimbrul, busuiocul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt
  • servim cu mămăligă sau putem încerca alte combinații - de pildă piure de cartofi sau pilaf sârbesc.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu