joi, 28 iunie 2012

Ostropel de pui

Ostropel cu pui
Ostropel de pui

Ostropelul de pui este o mâncare ușoară, primăvăratecă, care se prepară neapărat cu geamul de la bucătărie larg deschis, astfel încât aroma sa specifică să îmbolnăvească, atât vecinii, cât și participanții la traficul pietonal, dacă stai la parter sau la etaje inferioare.

Ce ne trebuie:

  • 6 pulpe de pui
  • 1/2 kg de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 căni cu vin alb sec
  • busuioc
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de operare:

  • speli carnea și o condimentezi cu sare, piper și boia de ardei iute
Ostropel cu pui 1
Pulpele de pui pentru ostropel
  • cureți ceapa și o tai mărunt
  • cureți usturoiul și îl lași să-și aștepte resemnat momentul execuției
  • speli roșiile și le dai prin blender
  • prăjești carnea în ulei până se rumenește pe toate părțile, apoi stingi cu o cană de vin și lași până se evaporă vinul
Ostropel cu pui 2
Pulpele de pui perpelite
  • scoți carnea din tigaie și în locul ei bagi ceapa la călit, neapărat în același ulei, pentru că s-a îmbogățit cu grăsimea lăsată de carne, miresme de la condimentele de pe pulpe și aromă de la vin
  • când se aurește ceapa, adăugăm roșiile, a doua cană cu vin, o cană cu apă, busuiocul, foile de dafin și usturoiul zdrobit
  • când încep să fiarbă, băgăm și pulpele în sos și lăsăm la foc mic 20 de minute
Ostropel cu pui 3
Ostropelul e aproape gata
  • halim cu mămăliguță sau piure de cartofi și pătrunjel proaspăt tocat, presărat deasupra
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu