joi, 25 aprilie 2013

Spanac cu orez

Orez cu Spanac
Spanac cu orez
Dacă-ți închipui că tăiatul de frunze la câini e o treabă chiar așa ușoară, n-ai decât să treci la curățat suficient spanac, cât să saturi o familie formată din cel puțin trei membri - te asigur că după atâta muncă, câinele tău va mânca doar ce-i face bine, iar spanacul va dispărea din farfurii în secunda 2. Cu toate astea, merită efortul, așa că hai să facem spanac cu orez:
Ce ne trebuie:
  • 1 kg de spanac
  • 1 cană cu orez
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1/2 kg de roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • ulei  
Cum facem spanacul cu orez:
  • curățăm spanacul frunză cu frunză, îndepărtând codițele
  • curățăm ceapa verde și usturoiul și le tocăm mărunt
  • călim în ulei ceapa verde și usturoiul

Spanac cu Orez 1
Ceapa verde și usturoiul se călesc
  • punem orezul alături de ele în cratiță și îl călim și pe el scurt, până devine translucid
  • adăugăm o cană cu apă fierbinte (apa trebuie să fie suficientă, astfel încât să acopere orezul), apoi potrivim de sare și piper
  • lăsăm orezul la fiert la foc mic, amestecând la intervale scurte pentru a preveni lipelile (de fund)
  • când orezul e aproape fiert, adăugăm spanacul, acoperim cu un capac și lăsăm să se înăbușe. Dacă folosești o cratiță mai puțin adâncă, n-o să-ți intre tot spanacul din prima. Nu te speria, bagă cât încape, pune capacul până mai scade, apoi completează până-l bagi pe tot. Spanacul scade foarte mult la fiert

Orez cu spanac 2
Spanacul înainte de a intra la apă
  • adăugăm roșiile date prin blender sau tăiate cubulețe, ardeiul roșu tăiat cubulețe și, dacă mai e cazul, puțină apă
  • când sosul a scăzut, iar spanacul și orezul sunt bine fierte, oprim focul și mai lăsăm câteva minute. În acest timp, orezul suge sosul și se umflă
Spanac cu orez 3
Orezul suge sosul și se umflă
Se servește cald, atât în postul Paștelui, cât și în postul de poliție sau în postul de pază, dacă organele au posibilități de reîncălzire. Restul populației planetei, compusă din budiști, hinduși, musulmani și alți eretici condamnați la cazanul cu smoală pentru că nu țin post, poate alătura spanacului cu orez un piept la grătar, sau o bucată dintr-un curcan marinat la cuptor.
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Ce descriere stupida.. Se vede ca nu ai talent la vorbe, daca erai destept macar nu bateai atat campii si te refereai strict la procedura si reteta. Nea Gheorhe de la tara, pana nu o face el pe inteligentul, nu creste prazul pe camp...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce rroman! daca nu te insulta in casa ta, nu are viata implinita!

      Ștergere