joi, 8 mai 2014

Friptură ungurească de porc la tigaie

Friptura de porc ungureasca la tigaie
Friptura ungurească de porc la tigaie
Simplă, cu totul lipsită de fițe separatiste, această friptură de porc păstrează notele caracteristice ale bucătăriei ungurești și reușește să-ți rămână în suflet, fierbinte ca o seară de iarnă la gura sobei.

Ce ne trebuie:
  • 6 - 10 cotlete de porc
  • 2 linguri de untură
  • 10 căței de usturoi
  • 400 ml de smântână
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de maghiran
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
Cum o facem:
  • curățăm și zdrobim usturoiul
  • pudrăm ușor carnea cu sare și piper
  • rumenim carnea în untură, cam 5 minute pentru fiecare parte, până când începe să se îmbujoreze
Frriptura de porc ungureasca la tigaie 1
Rumenim carnea în untură
  • adăugăm chimenul și usturoiul și perpelim puțin, cam jumătate de minut, să-și lase aroma
  • stingem cu 3 căni de apă, apoi adăugăm foile de dafin
  • acoperim și lăsăm să fiarbă înăbușit, cam o oră, până când zeama scade, iar carnea este pătrunsă bine, completând cu apă dacă e cazul
  • adăugăm boiaua de ardei dulce, smântâna, apoi maghiranul
Friptură ungurească de porc la tigaie 3
Friptura ungurească e aproape gata
  • după ce mai dă un clocot, potrivim de sare și piper și gata!
  • deschisă și dornică de contacte interetnice, merge de minune cu diverse garnituri de cartofi sau orez, precum și cu murături picante.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu