Friptura ungurească de porc la tigaie |
Ce ne trebuie:
- 6 - 10 cotlete de porc
- 2 linguri de untură
- 10 căței de usturoi
- 400 ml de smântână
- 2 linguri de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de maghiran
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Cum o facem:
- curățăm și zdrobim usturoiul
- pudrăm ușor carnea cu sare și piper
- rumenim carnea în untură, cam 5 minute pentru fiecare parte, până când începe să se îmbujoreze
Rumenim carnea în untură |
- adăugăm chimenul și usturoiul și perpelim puțin, cam jumătate de minut, să-și lase aroma
- stingem cu 3 căni de apă, apoi adăugăm foile de dafin
- acoperim și lăsăm să fiarbă înăbușit, cam o oră, până când zeama scade, iar carnea este pătrunsă bine, completând cu apă dacă e cazul
- adăugăm boiaua de ardei dulce, smântâna, apoi maghiranul
Friptura ungurească e aproape gata |
- după ce mai dă un clocot, potrivim de sare și piper și gata!
- deschisă și dornică de contacte interetnice, merge de minune cu diverse garnituri de cartofi sau orez, precum și cu murături picante.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu