Ciulama de pui |
Ce ne trebuie pentru o ciulama de pui:
- pulpele, aripile și spatele de la un pui de țară
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1/4 dintr-o țelină
- 50 g de unt
- 3 linguri de făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Cum preparăm o ciulama de pui:
- punem carnea pui la fiert aproximativ o jumătate de oră, luând spuma atunci când este necesar
- adăugăm morcovul, păstârnacul, ceapa și țelina, curățate, întregi, apoi facem focul mic și lăsăm la fiert până când atât carnea, cât și legumele sunt bine fierte
- topim untul într-o tigaie încăpătoare, apoi adăugăm făina și o călim scurt, amestecând mereu
Untul așteaptă făina |
- adăugăm, pe rând, câte un polonic de supă, amestecând mereu, până când ciulamaua capătă consistența unei smântâni subțiri
Consistența compoziției |
- adăugăm bucățile de pui, potrivim de sare și piper și mai lăsăm ciulamaua cam 5 minute la fiert
Ciulamaua e gata |
- tocăm pătrunjelul
Ciulamaua de pui se servește fierbinte, imediat după preparare, cu pătrunjelul proaspăt tocat presărat deasupra și cu mămăligă,
sau se păstrează caldă până la servire, caz în care presărăm deasupra
câteva așchii de unt, pentru a preveni formarea pojghiței la suprafața
sosului.
Poftă bună!
foarte bun
RăspundețiȘtergere