marți, 26 martie 2013

Tarta cu brânză și spanac

Tarta cu spanac și branza
Tarta cu brânză și spanac
Spre deosebire de Popeye marinarul, eu nu fumez, nu am tatuaje și nu mănânc spanac din conservă. Încerc însă să exploatez cât mai mult sezonul și să gătesc spanacul proaspăt în cât mai multe feluri, iar această tartă cu brânză și spanac este de departe una din variantele adorate de toată familia.

Ce ne trebuie pentru această tartă cu brânză și spanac:
  • 1 kg spanac
  • 500 g telemea de oaie 
  • 200 g de unt
  • 200 g cașcaval
  • 5 linguri de lapte rece
  • 500 g făină de grâu
  • 3 ouă
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de griș
Cum facem tarta cu brânză și spanac:
  • amestecăm într-un bol făina, untul, laptele, un ou și o linguriță de sare și frământăm până obținem o bilă de aluat care nu se lipește de mâini – pe care o lăsăm la rece în frigider pentru o oră

Tarta cu spanac și brânză 1
Aluatul pentru tartă
  • spălăm bine spanacul și-l punem la fiert într-o oală mare cu apă și puțină sare
  • tocăm cepele și le călim scurt în puțin ulei
  • după ce fierbe spanacul, îl scurgem bine și îl tocăm, apoi îl amestecăm cu brânza, ceapa, celelalte 2 ouă și usturoiul curățat și zdrobit

Tarta cu spanac și brânză 2
Amestecul pentru tartă
  • întindem aluatul în tavă și-l înțepăm cu furculița, apoi presărăm deasupra grișul

Tarta cu spanac și brânză 3
Aluatul așteaptă brânza și spanacul
  • punem compoziția peste aluat într-un strat uniform, apoi radem deasupra cașcavalul și dăm la cuptor pentru o jumătate de oră, să se rumenească frumos

Tarta cu spanac și brânză 4
Compoziția întinsă uniform
Tarta cu spanac și brânză 5
Radem deasupra cașcavalul
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Salutare, maestre!
    Am regăsit cu drag blogul meu culinar preferat. La tine găsesc mereu inspirație pentru modestele mele experimente gastronomice, iar această tartă nu face excepție. A ieșit demențial!

    RăspundețiȘtergere