|
Tarta cu brânză și spanac |
Spre deosebire de Popeye marinarul, eu nu fumez, nu am tatuaje și nu
mănânc spanac din conservă. Încerc însă să exploatez cât mai mult
sezonul și să gătesc spanacul proaspăt în cât mai multe feluri, iar
această tartă cu brânză și spanac este de departe una din variantele
adorate de toată familia.
Ce ne trebuie pentru această tartă cu brânză și spanac:
- 1 kg spanac
- 500 g telemea de oaie
- 200 g de unt
- 200 g cașcaval
- 5 linguri de lapte rece
- 500 g făină de grâu
- 3 ouă
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri de griș
Cum facem tarta cu brânză și spanac:
- amestecăm într-un bol făina, untul, laptele, un ou și o linguriță de
sare și frământăm până obținem o bilă de aluat care nu se lipește de
mâini – pe care o lăsăm la rece în frigider pentru o oră
|
Aluatul pentru tartă |
- spălăm bine spanacul și-l punem la fiert într-o oală mare cu apă și puțină sare
- tocăm cepele și le călim scurt în puțin ulei
- după ce fierbe spanacul, îl scurgem bine și îl tocăm, apoi îl amestecăm
cu brânza, ceapa, celelalte 2 ouă și usturoiul curățat și zdrobit
|
Amestecul pentru tartă |
- întindem aluatul în tavă și-l înțepăm cu furculița, apoi presărăm deasupra grișul
|
Aluatul așteaptă brânza și spanacul |
- punem compoziția peste aluat într-un strat uniform, apoi radem deasupra
cașcavalul și dăm la cuptor pentru o jumătate de oră, să se rumenească
frumos
|
Compoziția întinsă uniform |
|
Radem deasupra cașcavalul |
Poftă bună!
Salutare, maestre!
RăspundețiȘtergereAm regăsit cu drag blogul meu culinar preferat. La tine găsesc mereu inspirație pentru modestele mele experimente gastronomice, iar această tartă nu face excepție. A ieșit demențial!