luni, 4 februarie 2013

Hagymá - Tocăniță ungurească de porc și ceapă

Tocăniță ungurească de ceapă cu carne de porc
Tocăniță ungurească de porc și ceapă
Hagymá e tot ce-am reținut din numele acestei tocănițe ungurești, iar Google zice că hagymá înseamnă ceapă, așa că tocmai am mai învățat un cuvânt în limba asta deosebită, pe care, după ce am și mâncat minunăția asta gustoasă, cred că nu-l voi uita prea curând.
Ce ne trebuie pentru această tocăniță:
  • 1,5 kg carne de porc
  • 1,5 kg ceapă
  • 2 ardei iuți
  • 6 linguri de făină
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • 3 căni cu vin alb sec
  • 1 frunză de dafin
  • sare
Cum facem tocănița de porc cu ceapă:
  • tăiem cubulețe carnea de porc

Tocăniță ungurească traditională
Carnea de porc pentru tocăniță
  • batem jandarmerește cubulețele cu ciocanul de șnițele
  • curățăm ceapa și o tăiem peștișori
  • mixăm făina cu piperul și cu o lingură de sare

Tocăniță ungurească delicioasă
Făina pentru prăjit carnea
  • tăvălim carnea prin amestecul de făină, sare și piper, o perpelim în ulei până se rumenește frumos, apoi o scoatem și-o punem să aștepte următoarea etapă

Tocăniță ungurească gustoasă
Carnea de porc se rumenește
  • călim ceapa, apoi punem carnea la loc în tigaie și stingem cu vinul

Tocăniță ungurească originală
Ceapa pentru tocăniță
  • tocăm mărunt ardeii iuți, după care îi punem și pe ei în tigaie, împreună cu o frunză de dafin
  • lăsăm să fiarbă încet, acoperit, la foc mic, aproximativ 2 ore, până când ceapa își pierde aproape cu totul consistența și se transformă într-un sos gros

Tocăniță ungurească senzationala
Tocănița se lasă la fiert
  • dacă se impune, mai adăugăm apă
  • potrivim de sare și piper, apoi servim cu o garnitură de cartofi piure sau mămăliguță.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu