duminică, 20 ianuarie 2013

Spaghete milaneze

Spaghete milaneze autentice
Spaghete milaneze
Spaghetele milaneze s-au impus în meniul restaurantelor din lumea întreagă și în repertoriul gastronomic a milioane de gospodine atât prin personalitatea lor inconfundabilă, cât și prin ușurința și rapiditatea cu care se prepară. Hai să vedem…
Ce ne trebuie:
  • 500 g spaghete 
  • 3 cubulețe de unt
  • 500 g șuncă de praga
  • 500 g roșii
  • 1 lingură de bulion
  • 1 kg de ciuperci proaspete
  • 1/2 lămâie
  • 1 ceapă mare
  • 5 căței de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță busuioc
  • piper
  • sare
  • parmezan
Cum facem spaghetele milaneze:
  • curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul
  • curățăm și tăiem ciupercile, apoi le stropim cu zeama de la jumătatea de lămâie susmenționată
  • tăiem șunca de praga cubulețe
  • dăm prin blender roșiile sau le despielițăm și le tăiem cubulețe
  • topim 2 cubulețe de unt în puțin ulei, apoi adăugăm ceapa și usturoiul și le călim puțin, până se auresc
Spaghete milaneze traditionale
Ceapa și usturoiul pentru spaghetele milaneze
  • punem peste ele ciupercile și șunca – după ce se vor căli puțin, ciupercile vor începe să-și lase zeama, iar noi vom aștepta amestecând periodic, să scadă această zeamă
Spaghete milaneze gustoase
Ciupercile și șunca se călesc
  • când scade zeama lăsată de ciuperci, adăugăm vinul
  • până se evaporă vinul, punem la fiert apa pentru spaghete cu o lingură de sare și cubulețul de unt care ne-a rămas
  • peste amestecul din tigaie adăugăm roșiile, bulionul, busuiocul, oregano, piper din belșug și sare după gust, apoi lăsăm să fiarbă la foc mic cam 10 minute
Spaghete milaneze delicioase
Ingredientele pentru sosul spaghetelor milaneze
Spaghete milaneze originale
Compoziția așteaptă spaghetele
  • când fierbe apa pentru spaghete, le facem submersia și le lăsăm cam 7 minute, până se fac al dente
  • scurgem spaghetele și le punem să se bălăcească în amestecul din tigaie, apoi le servim cu parmezan presărat deasupra 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu