 |
Spaghete milaneze |
Spaghetele milaneze s-au impus în meniul restaurantelor din lumea
întreagă și în repertoriul gastronomic a milioane de gospodine atât prin
personalitatea lor inconfundabilă, cât și prin ușurința și rapiditatea
cu care se prepară. Hai să vedem…
Ce ne trebuie:
- 500 g spaghete
- 3 cubulețe de unt
- 500 g șuncă de praga
- 500 g roșii
- 1 lingură de bulion
- 1 kg de ciuperci proaspete
- 1/2 lămâie
- 1 ceapă mare
- 5 căței de usturoi
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță busuioc
- piper
- sare
- parmezan
Cum facem spaghetele milaneze:
- curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul
- curățăm și tăiem ciupercile, apoi le stropim cu zeama de la jumătatea de lămâie susmenționată
- tăiem șunca de praga cubulețe
- dăm prin blender roșiile sau le despielițăm și le tăiem cubulețe
- topim 2 cubulețe de unt în puțin ulei, apoi adăugăm ceapa și usturoiul și le călim puțin, până se auresc
 |
Ceapa și usturoiul pentru spaghetele milaneze |
- punem peste ele ciupercile și șunca – după ce se vor căli puțin,
ciupercile vor începe să-și lase zeama, iar noi vom aștepta amestecând
periodic, să scadă această zeamă
 |
Ciupercile și șunca se călesc |
- când scade zeama lăsată de ciuperci, adăugăm vinul
- până se evaporă vinul, punem la fiert apa pentru spaghete cu o lingură de sare și cubulețul de unt care ne-a rămas
- peste amestecul din tigaie adăugăm roșiile, bulionul, busuiocul,
oregano, piper din belșug și sare după gust, apoi lăsăm să fiarbă la foc
mic cam 10 minute
 |
Ingredientele pentru sosul spaghetelor milaneze |
 |
Compoziția așteaptă spaghetele |
- când fierbe apa pentru spaghete, le facem submersia și le lăsăm cam 7 minute, până se fac al dente
- scurgem spaghetele și le punem să se bălăcească în amestecul din tigaie, apoi le servim cu parmezan presărat deasupra
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu