miercuri, 6 februarie 2013

Mac'n'Cheese - Macaroane cu brânză americane

Mac'n'Cheese - Macaroane americane cu brânza
Mac'n'Cheese - Macaroane cu brânză americane
Deja primul vigilent care s-a uitat în poza de mai sus a sărit ca ars. L-am văzut eu, era cât pe ce să-și rupă o unghie la aterizare. Ei bine, dragi tovarăși și prieteni, așezați-vă liniștiți la locurili voastre! E drept că macaroanele pe care le știm noi nu seamănă deloc cu coturile scurte din budinca asta, însă americanii denumesc aceste conducte răsucite „macaroni”, de unde și numele de Mac'n'Cheese. De ce-am prefera rețeta asta capitalistă macaroanelor populare românești? Încearcă și-ai să vezi!
Ce ne trebuie:
  • 400 g de paste scurte, răsucite și goale pe dinăuntru
  • 400 g de brânză cedar sau, în lipsă, cașcaval ori telemea mai puțin sărată
  • 6 linguri de parmezan 
  • 3 pahare cu lapte
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță rasă de nucșoară
  • cimbru
  • sare
  • piper 
Cum se face Mac'n'Cheese:
  • curățăm usturoiul și ceapa, apoi tăiem ceapa în două
  • fierbem în lapte ceapa, usturoiul și cimbrul, lăsând cam 5 minute să clocotească, apoi strecurăm laptele

Mac'n'Cheese - Budinca americana
Laptele preia aromele
  • fierbem pastele în apă, împreună cu o lingură de sare și o lingură de unt, timp de 7 minute, astfel încât să ne iasă al dente (să nu se înmoaie de tot)
  • dăm prin răzătoare jumătate din cantitatea de brânză, iar iar restul o tăiem cubulețe

Mac'n'Cheese - Budinca cu branza
Adăugaţi o legendă
  • încingem untul într-o tigaie, apoi adăugăm făina, amestecând consecvent să nu se ardă și să nu se formeze cocoloașe
  • stingem cu laptele, continuând să amestecăm, și lăsăm să mai dea câteva clocote

Mac'n'Cheese - Paste cu branza
Sosul pentru Mac'n'Cheese
  • stingem focul și adăugăm brânza rasă, apoi omogenizăm amestecul
  • punem sosul acesta împreună cu pastele și cubulețele de brânză într-o tavă sau într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt

Mac'n'Cheese - Paste americane
Macaroanele cu brânză intră în cuptor
  • potrivim de sare și piper (pe gustate, pentru că, dacă telemeaua a fost prea sărată, nu va ma fi nevoie de carne)
  • băgăm la cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenesc puțin.
Poftă bună!
 

2 comentarii:

  1. Cand eram pici mama ne facea in mod constant... Acum nu mai servesc paste fainoase asa des! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În ciuda reputației de inamici ai siluetei pe care o au pastele, ele sunt consumate în cantități foarte mari de alergători, care au nevoie de carbohidrații din ele. Înaintea maratoanelor se organizează chiar „Pasta-party”, în care alergătorii mănâncă paste din greu, pentru a face „carbo-loading” înaintea cursei.

      Ștergere