miercuri, 9 ianuarie 2013

Ochiuri pe smântână

Ouă pe smântână
Ochiuri pe smântână

Am auzit că principala ta scuză pentru a sări peste micul dejun e că n-ai timp să gătești ceva cald și ți s-a luat de mezeluri și uscături. De aceea, caracteristica esențială a micului dejun este viteza de preparare – în cazul rețetei de azi, cel mult 5 minute, dacă nu te-ai trezit bine și încă te miști în reluare.
Ingrediente (pentru 3 persoane):
  • 6 ouă de găină sau 24 ouă de prepeliță
  • 300 g de smântână
  • 1 cub de unt
  • sare
  • piper
Ce facem cu ele:
  • punem untul și smântâna într-o tigaie, aprindem focul și lasăm până se topește cubul de unt (între timp poți pune și de-o cafea, că fără ea, pentru unii, e grea viața dimineața ;)

Ouă pe smântână moldovenești
Punem untul
Ouă pe smântână tradiționale
Adăugăm smântâna
  • adăugăm ouăle, având grijă să nu se încalece și să nu se spargă gălbenușurile (doar dacă reușim să ținem ambii ochi deschiși în același timp, că e nevoie să vedem stereo pentru așa prestație de mare îndemânare)
  • presărăm deasupra sare și piper, apoi lăsăm cam 3 minute la foc moderat, până se fac ochiurile așa cum îți plac (mai tari sau mai moi)

Ouă pe smântână delicioase
Lăsăm ouăle să se coaguleze
  • le împărțim în farfurii, apoi le băgăm în orificiul de sub nas ;) 
Simplu, rapid, gustos și eficient! Totuși, adulții complică îngrozitor lucrurile… auzi tu, să mănânci cu lingurița!!!

Ouă pe smântână pentru copii
Mănânc ochiuri
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Neata! Multumesc pentru reteta. Chiar ma gandeam ce sa fac cu ouale de prepelita cumparate de mama.

    RăspundețiȘtergere