Ochiuri pe smântână |
Am auzit că principala ta scuză pentru a sări peste micul dejun e că
n-ai timp să gătești ceva cald și ți s-a luat de mezeluri și uscături.
De aceea, caracteristica esențială a micului dejun este viteza de
preparare – în cazul rețetei de azi, cel mult 5 minute, dacă nu te-ai
trezit bine și încă te miști în reluare.
Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 6 ouă de găină sau 24 ouă de prepeliță
- 300 g de smântână
- 1 cub de unt
- sare
- piper
Ce facem cu ele:
- punem untul și smântâna într-o tigaie, aprindem focul și lasăm până se topește cubul de unt (între timp poți pune și de-o cafea, că fără ea, pentru unii, e grea viața dimineața
Punem untul |
Adăugăm smântâna |
- adăugăm ouăle, având grijă să nu se încalece și să nu se spargă gălbenușurile (doar dacă reușim să ținem ambii ochi deschiși în același timp, că e nevoie să vedem stereo pentru așa prestație de mare îndemânare)
- presărăm deasupra sare și piper, apoi lăsăm cam 3 minute la foc moderat, până se fac ochiurile așa cum îți plac (mai tari sau mai moi)
Lăsăm ouăle să se coaguleze |
- le împărțim în farfurii, apoi le băgăm în orificiul de sub nas
Simplu, rapid, gustos și eficient! Totuși, adulții complică îngrozitor lucrurile… auzi tu, să mănânci cu lingurița!!!
Mănânc ochiuri |
Poftă bună!
Neata! Multumesc pentru reteta. Chiar ma gandeam ce sa fac cu ouale de prepelita cumparate de mama.
RăspundețiȘtergere