![]() |
Vinete la cuptor ca-n Bulgaria |
De necaz, omul s-a documentat aproape obsesiv cu privire la mâncarea asta bulgărească și, deși nu putem ști cum îi ieșea bulgăroaicei cu pricina, cu siguranță și bucătarul pățit e foarte aproape de adevăr.
Ce ne trebuie:
- 3 vinete
- 6 roșii
- 300 g de brânză telemea
- 6 ouă de găină sau 24 ouă de prepeliță
- 4 linguri de smântână
- 100 ml de ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de piper
Cum o facem:
- curățăm vinetele de coajă și le tăiem cubulețe
![]() |
Vinetele la călit |
- călim vinetele în ulei până se rumenesc frumos
![]() |
Vinete călite în ulei |
- transbordăm vinetele într-o tavă sau vas termorezistent
- tăiem roșiile cubulețe și le parcăm și pe ele peste vinete
![]() |
Roșii peste vinete |
- tăiem mărunt pătrunjelul și-l adăugăm și pe el în tavă
- radem deasupra brânza telemea, apoi omogenizăm bine ingredientele
![]() |
Adăugăm telemeaua peste vinetele bulgărești |
![]() |
Omogenizăm mâncarea de vinete bulgărească |
- băgăm la cuptor, la foc mediu, o jumătate de oră, timp în care pregătim un amestec din ouă, smântână și piper
- dacă legumele din cuptor au lăsat zeamă, o scurgem, apoi turnăm amestecul de ouă și smântână uniform peste legume
![]() |
Mâncarea de vinete bulgăreasca intra la cuptor |
- băgăm mâncarea la loc în cuptor și o scoatem când se rumenește frumos
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu