duminică, 28 octombrie 2012

Vinete la cuptor ca-n Bulgaria

Vinete la cuptor bulgărești
Vinete la cuptor ca-n Bulgaria
Un tip care zice că a fost bucătarul ambasadorului Uzbekistanului povestește oricui stă să-l asculte cum l-a concediat pe el diplomatul uzbek, pentru că n-a știut să-i facă mâncarea asta așa cum o mâncase ambasadorul la o bulgăroaică, prin a cărei garsonieră se rătăcise la ceas de seară.

De necaz, omul s-a documentat aproape obsesiv cu privire la mâncarea asta bulgărească și, deși nu putem ști cum îi ieșea bulgăroaicei cu pricina, cu siguranță și bucătarul pățit e foarte aproape de adevăr.
Ce ne trebuie:
  • 3 vinete
  • 6 roșii
  • 300 g de brânză telemea
  • 6 ouă de găină sau 24 ouă de prepeliță
  • 4 linguri de smântână
  • 100 ml de ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de piper  
Cum o facem:
  • curățăm vinetele de coajă și le tăiem cubulețe

Vinete cu rosii bulgăresti
Vinetele la călit
  • călim vinetele în ulei până se rumenesc frumos

Vinete la cuptor bulgaresti
Vinete călite în ulei
  • transbordăm vinetele într-o tavă sau vas termorezistent
  • tăiem roșiile cubulețe și le parcăm și pe ele peste vinete

Vinete cu rosii bulgaresti 1
Roșii peste vinete
  • tăiem mărunt pătrunjelul și-l adăugăm și pe el în tavă
  • radem deasupra brânza telemea, apoi omogenizăm bine ingredientele

Vinete cu telemea bulgărești
Adăugăm telemeaua peste vinetele bulgărești
Vinete cu branza bulgaresti
Omogenizăm mâncarea de vinete bulgărească
  • băgăm la cuptor, la foc mediu, o jumătate de oră, timp în care pregătim un amestec din ouă, smântână și piper
  • dacă legumele din cuptor au lăsat zeamă, o scurgem, apoi turnăm amestecul de ouă și smântână uniform peste legume

Vinete la cuptor bulgărești 2
Mâncarea de vinete bulgăreasca intra la cuptor
  • băgăm mâncarea la loc în cuptor și o scoatem când se rumenește frumos   
Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu