vineri, 8 martie 2013

Papricaș unguresc de pui UDMR

Papricaș unguresc de pino
Papricaș unguresc de pui UDMR
UDMR-ul primește acum o lovitură foarte dureroasă, pentru că am aflat prin mijloace specifice secretul papricașului unguresc de pui și-l voi deconspira aici. Știu, Pino e delicatesa supremă a poporului maghiar, și nu papricașul, dar Pino va trebui s-o accesați și s-o consumați prin forțe proprii. Dacă o faceți cum trebuie, poate primiți ca bonus secretul papricașului…
Ce ne trebuie:
  • 1 kg pulpe de pui cu os și piele (dacă ai o găină de țară, poți folosi și alte părți componente, nu doar pulpele, pentru că toate găinile pe care le-am cunoscut eu aveau doar două bulane)
  • 5 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ardei grași
  • 1 ardei capia
  • 2 litri de supă secretă de pui
  • 1 cană cu smântână
  • făină
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • 3 linguri de paprika de ardei dulce
  • 1 lingură de boia de ardei iute
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
Cum facem papricașul:
  • curățăm și tocăm mărunt ceapa
  • curățăm usturoiul
  • tăiem ardeii jumătăți și îi curățăm de semințe
  • belim găina de piele, apoi punem pielea să se perpelească în ulei, la foc mic, până când își lasă grăsimea în tigaie (când începe să se rumenească)
Papricaș unguresc independent si autonom
Piele de pui unguresc separatist
  • prăjim carnea în grăsimea lăsată de piele până se rumenește frumos pe toate părțile, apoi o scoatem într-un recipient separat
Papricaș unguresc de pui autonom
Carnea pentru papricaș
  • călim împreună ceapa, ardeii și foaia de dafin, până când ceapa devine translucidă, apoi adăugăm usturoiul zdrobit, boiaua de ardei iute și paprika, mestecând energic în tigaie până când boiaua absoarbe toată grăsimea din tigaie
Papricaș unguresc de pui delicios
Călim legumele pentru papricas
Papricaș unguresc de pui traditional
Boiaua e esența papricașului
  • adăugăm carnea și stingem cu supa secretă
  • lăsăm să fiarbă domol, până când carnea e foarte bine fiartă, iar sosul a scăzut și a căpătat consistență
  • pescuim ardeii din papricaș, îi depilăm (le îndepărtăm pielița) și îi băgăm la loc
  • batem ouăle cu puțină sare, apoi adăugăm făină și amestecăm până când obținem o compoziție de consistența unei creme
Papricaș de pui cu smântână UDMR
Aluatul pentru găluște
  • formăm găluște cu lingura și le submersionăm în papricaș
  • amestecăm smântâna foarte bine cu 2 linguri de făină, apoi o diluăm treptat cu zeamă fierbinte de papricaș și în final, o adăugăm în cratiță
  • după ce mai fierbe câteva minute, potrivim de sare și piper, stingem focul și presărăm deasupra pătrunjelul proaspăt tocat.
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. frumos scrisa reteta. Întotdeauna am considerat că bucătăria adevărată este o forma de cultură. QED.

    RăspundețiȘtergere