|
Ciuperci umplute cu șuncă |
De felul lor, ciupercile se pot umple cu multe chestii, inclusiv cu forța , și reprezintă o masă sănătoasă, gustoasă și de efect, pretabilă
inclusiv pentru musafiri intempestivi, aciuați la masă în săptămâna
neagră premergătoare zilei de salariu. Totul e ca ciupercile să fie
suficient de mari pentru a fi umplute, în rest, vezi care variantă te
inspiră și treci la treabă! Poți, de exemplu, să încerci varianta asta –
ciuperci umplute cu forța cu șuncă:
Ce ne trebuie:
- 12 ciuperci mari, pretabile pentru umplut
- 1 ceapă medie
- 6 căței de usturoi
- 1 pahar cu vin alb sec
- 200 g de șuncă de praga
- cașcaval
- 1 legătură de pătrunjel
- 200 g de smântână
- 1 roșie
- 1 vârf de cuțit de chili
- sare
- piper negru măcinat
- 1 lingură de ulei
Cum facem ciupercile umplute cu șuncă:
- spălăm ciupercile și separăm pălăriile de piciorușe
- tocăm mărunt ceapa, usturoiul, șunca și piciorușele ciupercilor
- călim în ulei ceapa și usturoiul, apoi adăugăm șunca și după câteva minute, codițele ciupercilor
|
Începem pregătirea compoziției |
- când scade zeama lăsată de codițele ciupercilor, punem vinul și lăsăm până scade și acesta
|
Și lor le place sec |
- adăugăm pătrunjelul proaspăt tocat, roșia dată prin blender sau tocată mărunt, smântâna, piperul și praful de chili
- lăsam compoziția să scadă, până arată cam în halul asta:
|
Amestec exploziv improvizat pentru umplut ciuperci |
- umplem pălăriile cu amestecul din tigaie și le aliniem militărește
într-o tavă termorezistentă (dacă n-avem termorezistentă, putem folosi
și una normală, mulțumind inteligentului care a inventat hârtia de copt)
|
Ciupercile umplute cu forța |
- dichisim ciupercile cu câte un capac din cașcaval ras sau tăiat felii
subțiri, apoi le băgăm într-un cuptor potrivit la 200° C și le lăsăm
până se rumenește cașcavalul frumos
|
Cu asta am pus capac... ciupercilor umplute |
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu