miercuri, 2 ianuarie 2013

Chifteluțe marinate

Chifele marinate
Chifteluțe marinate

Chifeluțele marinate sunt de obicei rezultatul unei vrăji simple prin care, dacă am făcut prea multe pârjoale, transformăm o parte din ele în... altceva, pentru că marinata schimbă atât de mult totul, încât rezultatul va fi cu totul alt fel de mâncare.
Hai să vedem cât de ușor e să fii un vrăjitor în bucătărie!
Ce ne trebuie:
  • 30 de chiftele (pârjoale moldovenești)
  • 1 ceapă mare sau 2 cepuțe mici
  • 10 căței de usturoi
  • 1/2 kg de roșii
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 cubuleț de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 litru de supă secretă de vită (opțional)
  • sare 
Cum facem chifteluțele marinate:
  • curățăm ceapa și usturoiul, apoi le tocăm mărunt
  • dăm prin blender roșiile
  • călim ceapa și usturoiul în ulei, apoi adăugăm roșiile, bulionul, piperul, oregano și busuiocul
Pârjoale marinate
Ceapa și usturoiul pentru sos
  • stingem cu supa de vită sau, dacă nu avem supă, stingem cu apă și lăsăm la fiert până când sosul capătă consistență
Chiftele marinate 2
Sosul pentru chifteluțe marinate
  • adăugăm chifteluțele și untul, potrivim de sare, le mai lăsăm să dea un clocot, apoi oprim focul și acoperim
  • lăsăm chifteluțele să tragă din marinată, între 10 și 30 de minute, înainte de servire
  • de obicei, chifteluțele marinate se servesc lângă un piure de cartofi, dar stau bine și într-un sandviș, dacă e nevoie.
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Ahh, cine m-a pus sa citesc asa ceva la miezul noptii?! Numai chiftelute marinate o sa visez.
    Suna apettisant de-a dreptul!

    RăspundețiȘtergere