![]() |
Chifteluțe marinate |
Chifeluțele marinate sunt de obicei rezultatul unei vrăji simple prin care, dacă am făcut prea multe pârjoale, transformăm o parte din ele în... altceva, pentru că marinata schimbă atât de mult totul, încât rezultatul va fi cu totul alt fel de mâncare.
Ce ne trebuie:
- 30 de chiftele (pârjoale moldovenești)
- 1 ceapă mare sau 2 cepuțe mici
- 10 căței de usturoi
- 1/2 kg de roșii
- 2 linguri de bulion
- 1 lingură de piper negru măcinat
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță busuioc
- 1 cubuleț de unt
- 2 linguri de ulei
- 1 litru de supă secretă de vită (opțional)
- sare
Cum facem chifteluțele marinate:
- curățăm ceapa și usturoiul, apoi le tocăm mărunt
- dăm prin blender roșiile
- călim ceapa și usturoiul în ulei, apoi adăugăm roșiile, bulionul, piperul, oregano și busuiocul
![]() |
Ceapa și usturoiul pentru sos |
- stingem cu supa de vită sau, dacă nu avem supă, stingem cu apă și lăsăm la fiert până când sosul capătă consistență
![]() |
Sosul pentru chifteluțe marinate |
- adăugăm chifteluțele și untul, potrivim de sare, le mai lăsăm să dea un clocot, apoi oprim focul și acoperim
- lăsăm chifteluțele să tragă din marinată, între 10 și 30 de minute, înainte de servire
- de obicei, chifteluțele marinate se servesc lângă un piure de cartofi, dar stau bine și într-un sandviș, dacă e nevoie.
Poftă bună!
Ahh, cine m-a pus sa citesc asa ceva la miezul noptii?! Numai chiftelute marinate o sa visez.
RăspundețiȘtergereSuna apettisant de-a dreptul!