duminică, 9 decembrie 2012

Omleta oltenească cu praz și cârnăciori

Omleta oltenească cu cârnăciori și praz
Omleta oltenească cu praz și cârnăciori

Ca să mai oblojesc puțin orgoliile rănite în postul cu supa cremă de praz, azi o s-o dăm pe pseudo-bancuri nesărate cu olteni:

- De ce sunt acuzați oltenii de discriminare sexuală?
- Cică în pensiunile turistice din Oltenia, doamnelor li se oferă din partea casei două ouă și-un praz, iar domnilor, o omletă din aceleași ingrediente, dar cu materialul clientului, că e criză…

Paradoxul e că, în ciuda bunelor mele intenții, s-ar putea să reușesc să pun sare pe rană cu o glumă cât se poate de nesărată…

Hai să lăsăm totuși caterinca că nu ține de foame și să vedem cum stă treaba cu omleta cu praz și cârnăciori:

Ce ne trebuie:
  • 6 ouă
  • 200 g de cârnați, preferabil, firește, oltenești
  • 1 praz
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ceșcuță cu lapte
  • piper
  • brânză de oi
  • ulei
Cum o facem:
  • tăiem rondele atât cârnăciorii, cât și prazul, iar ardeiul iute mărunt, mărunt
  • prăjim puțin cârnăciorii în ulei la foc mediu
Omleta oltenească cu cârnăciori și praz 1
Prăjim cârnăciorii oltenești
  • adăugăm prazul și ardeiul iute și îi perpelim împreună cu cârnăciorii, până când se înmoaie bine prazul, fără însă a prinde a se rumeni
Omleta oltenească cu cârnăciori și praz 2
Călim prazul pentru omleta oltenească
  • batem la blender ouăle împreună cu laptele, mărarul proaspăt tocat și piperul, adăugăm puțină brânză fărâmițată, apoi basculăm în tigaie

Omleta oltenească cu cârnăciori și praz 3
Frigem omleta oltenească
  • când oul s-a coagulat și pe partea superioară, punem capacul la tigaie, o întoarcem cu fundul în sus, astfel încât omleta să cadă pe capac, apoi întoarcem oala și o lăsăm să alunece, de pe capac înapoi în tigaie, cu partea nefăcută dedesubt
  • radem peste omletă brânză de oi, lăsăm nițel să se rumenească și pe dos, apoi o scoatem pe farfurii și ne apucăm de ea, că doar n-om lăsa-o să se sleiască de dorul nostru ;)
Poftă bună!

3 comentarii: