Omleta oltenească cu praz și cârnăciori |
Ca să mai oblojesc puțin orgoliile rănite în postul cu supa cremă de praz, azi o s-o dăm pe pseudo-bancuri nesărate cu olteni:
- De ce sunt acuzați oltenii de discriminare sexuală?
- Cică în pensiunile turistice din Oltenia,
doamnelor li se oferă din partea casei două ouă și-un praz, iar
domnilor, o omletă din aceleași ingrediente, dar cu materialul
clientului, că e criză…
Paradoxul e că, în ciuda bunelor mele intenții, s-ar putea să reușesc să pun sare pe rană cu o glumă cât se poate de nesărată…
Hai să lăsăm totuși caterinca că nu ține de foame și să vedem cum stă treaba cu omleta cu praz și cârnăciori:
Ce ne trebuie:
- 6 ouă
- 200 g de cârnați, preferabil, firește, oltenești
- 1 praz
- 1 ardei iute
- 1 legătură de mărar
- 1 ceșcuță cu lapte
- piper
- brânză de oi
- ulei
Cum o facem:
- tăiem rondele atât cârnăciorii, cât și prazul, iar ardeiul iute mărunt, mărunt
- prăjim puțin cârnăciorii în ulei la foc mediu
Prăjim cârnăciorii oltenești |
- adăugăm prazul și ardeiul iute și îi perpelim împreună cu cârnăciorii, până când se înmoaie bine prazul, fără însă a prinde a se rumeni
Călim prazul pentru omleta oltenească |
- batem la blender ouăle împreună cu laptele, mărarul proaspăt tocat și piperul, adăugăm puțină brânză fărâmițată, apoi basculăm în tigaie
Frigem omleta oltenească |
- când oul s-a coagulat și pe partea superioară, punem capacul la tigaie, o întoarcem cu fundul în sus, astfel încât omleta să cadă pe capac, apoi întoarcem oala și o lăsăm să alunece, de pe capac înapoi în tigaie, cu partea nefăcută dedesubt
- radem peste omletă brânză de oi, lăsăm nițel să se rumenească și pe dos, apoi o scoatem pe farfurii și ne apucăm de ea, că doar n-om lăsa-o să se sleiască de dorul nostru
Poftă bună!
Cred ca este foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereFoarte buna!!!!
RăspundețiȘtergereAi reteta de la fosta ta „secretară”?
RăspundețiȘtergere