Analizând situația fotbalului românesc, observăm cu ușurință că românii se pricep foarte bine la blaturi. Cu toate astea, blatul de pizza reprezintă pentru multe gospodine o adevărată fobie, așa că în loc să facă pizza acasă, îmbogățesc băieții deștepți care livrează pizza la domiciliu. Eu însă cred că merită să depășim această fobie, pentru că blatul de pizza se face ușor, fără frică de DNA și fără nu știu ce ingrediente minune. Hai să vezi cât e de simplu:
Ce ne trebuie pentru blatul de pizza:
- 500 g de făină
- 20 g de drojdie sau 1 pliculeț de drojdie uscată
- 2 linguri de ulei
- 1 pahar cu apă călduță
- sare
- zahăr
Cum facem blatul de pizza:
- dacă folosim drojdie uscată, treaba se simplifică foarte mult - amestecăm drojdia cu făina, înainte de adăugarea restului ingredientelor
- dacă folosim drojdie proaspătă, începem prin a realiza o maia din drojdie, 2 linguri de făină, un pahar cu apă călduță, sare și puțin zahăr, pe care o lăsăm să dospească un sfert de oră la cald (nu pe foc sau prea aproape de el)
- punem făina într-un castron încăpător și facem un crater în ea, în care punem fie maiaua și uleiul, fie uleiul, apa călduță, sarea și zahărul, dacă folosim drojdie uscată. Trebuie să avem grijă la temperatura apei, pentru că apa fierbinte va opări aluatul, iar apa prea rece va inhiba dospirea
- frământăm viguros această compoziție până obținem un aluat elastic care nu se mai prinde de mâini.
- punem aluatul la dospit, acoperit, la cald, timp de aproximativ o oră.
- ungem tava de pizza cu ulei și întindem aluatul cu mâna, apoi punem sosul de roșii și toping-ul
- coacem la foc iute timp de 10 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu